PEP-dagen 2023

Info voor de leerlingen

Beste leerling,

Spannend hé, die voorbereiding van je overstap naar het secundair onderwijs? In de vierde stap in het Keuzewerkboek leer je het secundair onderwijs kennen. Tja, dat lijkt soms wel wat ingewikkeld… met die keuzegedeeltes en later met die opties… Om het allemaal een beetje concreter te maken, organiseren we voor jou de PEP-dagen: proeven en proberen in het secundair onderwijs.

Je trekt er een dag op uit en in de voormiddag bezoek je een werkwinkel en in de namiddag een andere. In totaal zijn er 22 werkwinkels, die je laten kennismaken met 22 studiegebieden in het secundair onderwijs.

Op deze website kun je lezen wat de inhoud is van elke werkwinkel. Door op de knoppen aan de linkerkant te klikken krijg je meer informatie over elke werkwinkel te zien. Deze informatie kan je helpen om een keuze te maken. Ongetwijfeld vind je enkele werkwinkels die je leuk of interessant vindt. Praat er zeker over met je juf of meester en natuurlijk kun je er ook met je ouders over praten.

Misschien heb je al een idee wat je volgend jaar wil gaan volgen? Toch is het wijs eens over het muurtje te kijken en een werkwinkel te kiezen die voor jou misschien toch wat verrassend kan zijn!

Je leerkracht weet al op welke datum de PEPdagen voor jou plaatsvinden. Je kan dan twee werkwinkels bezoeken. Maar op je keuzeformulier moet je er vier aanduiden. We doen ons best om je je eerste twee keuzes te laten volgen, maar niet treuren hé, als het toch je derde of vierde keuze wordt…!?

Alle praktische informatie verneem je verder wel van je juf of meester. En nu maar lezen en… kiezen…

Tot op de PEPdagen!